طرح درس ملی ابتدایی متوسطه اول متوسطه دوم روزانه ماهانه سالانه mms و e5

طرح درس ملی ابتدایی متوسطه اول متوسطه دوم روزانه ماهانه سالانه

طرح درس ملی : وبسایت isfedu1 در تلاشی که از حدود ۵ سال قبل شروع کرده اقدام به گردآوری نمونه فایل های طرح درس بر اساس برنامه درسی ملی ابتدایی و متوسطه و سایر فایل هایی که بصورت فصلی و در چهارچوب آیین نامه ها و بخش نامه ها به سیستم آموزشی کشور اضافه میشوند کرده و آنها را در اختیار فرهنگیان و همکاران عزیز جهت دانلود قرار میدهد.در صورت تمایل می توانید با ما تماس بگیرید.
در صورتی که تمایل به مطالعه متن را ندارید می توانید برای دانلود کلیه فایل ها به لینک های زیر مراجعه فرمایید.

دانلود کنید

برای دانلود فایل های مربوط به کلاس اول ابتدایی روی دکمه زیر کلیک کنید

دانلود کنید

برای دانلود فایل های مربوط به کلاس دوم ابتدایی روی دکمه زیر کلیک کنید

دانلود کنید

برای دانلود فایل های مربوط به کلاس سوم ابتدایی روی دکمه زیر کلیک کنید

دانلود کنید

برای دانلود فایل های مربوط به کلاس چهارم ابتدایی روی دکمه زیر کلیک کنید

دانلود کنید

برای دانلود فایل های مربوط به کلاس پنجم ابتدایی روی دکمه زیر کلیک کنید

دانلود کنید

برای دانلود فایل های مربوط به کلاس ششم ابتدایی روی دکمه زیر کلیک کنید

دانلود کنید

در این مقاله در مورد واژه و عبارت طرح درس اطلاعات جامع و کاملی در اختیار شما قرار میگیرد و شما میتوانید با استفاده مطالعه این مقاله، به کاملترین شکل ممکن با این موضوع و موضوعات پیرامون آن آشنا شوید. برای دسترسی آسان تر شما به مطالب این مقاله، در ادامه عناوین مقاله به صورت فهرست وار برای شما تیتر شده اند که با کلیک بر روی هر مطلب سریعا به عنوان مورد نظر خود در مورد طرح درس در همین صفحه میرسید.

طرح درس ملی چیست ؟

طرح درس ملی چیست؟

طرح درس یعنی برنامه ریزی برای سرفصل های آموزشی به صورت روزانه، ماهانه یا حتی سالانه.
طرح درس یا طرح درس ملی یکی از فعالیت هایی است که معلمان باید به تنهایی و برای دروس سال تحصیلی خود اجرا کنند. قبل از اینکه به صورت مفصل آن را توضیح دهیم بهتر است کمی به جزییات بپردازیم. تا به حال بار ها شاهد این موضوع بوده ایم که در مدارس ابتدایی تا متوسطه و حتی در دانشگاه ها؛

  • معلمان
  • دبیران
  • استادان

در آموزش درس های خود با مشکلاتی روبرو میشده اند. این مشکلات هرچه که بودند در نهایت باعث میشدند تا کلاس های درس با اخلال روبرو شوند همین مشکلات است که اهمیت طرح درس را برای جامعه آموزشی در تمامی کشور ها آشکار میکند. به طور مثال ممکن بود:

  • قسمتی از درس های باقی مانده آموزش داده نشود و معلم ازشاگردان درخواست میکرد تا خود به مطالعه بخش باقی مانده بپردازند.
  • بعضا زمان کافی برای ادامه دروس باقی نمی ماند و معلم از دانش آموزان درخواست میکرد تا در قالب کلاس های اضافه، در زمان های تعطیلی مدرسه به کلاس بیایند تا بتواند قسمت باقی مانده درس را آموزش دهد
  • گاها به دلیل کمبود زمان درس، معلم سعی میکرد تا مباحث باقی مانده را در زمان کوتاه به پایان رساند و بتواند تمامی مطالب را در یک زمان کوتاه به دانش آموزان آموزش دهد که در نهایت کیفیت آموزش به شدت کاهش پیدا میکرد.
  • بعضی از اوقات به دلیل ذیق وقت در انتهای سال تحصیلی، قسمتی از دروس آموزش داده نمیشد و در نهایت قسمتی از دروس از امتحان پایان فصل حذف میشد.

در نهایت تمامی این بی برنامگی ها بر ضرر دانش آموز یا معلم میشد که میتوان قسمت اعظمی از دلایل این مشکلات را مربوط به طرح درس اشتباه دانست. اما دقیقا در طرح درس ملی چه اتفاقی می افتد که در صورت اخلال در آن چنین مشکلاتی به وجود می آید؟ در ادامه به این سؤال هم پاسخ میدهیم.

طرح درس ملی (lesson plan)

lesson plan

در طرح درس ملی یا همان طرح درس، معلم به برنامه ریزی برای دروسی که در آینده باید آنها را آموزش دهد میپردازد. این برنامه ریزی مزایای بسیاری برای دانش آموز، معلم و کل جامعه و نظام تحصیلی دارد و از همین رو طرح درس یکی از طرح های مهم در آموزش پرورش کل جهان محسوب میشود. یک طرح درس صحیح و منظم برنامه درسی است که بتواند تمامی سرفصل های دروس را به خوبی و تا انتها در مدت زمان معلوم در بر بگیرد. این برنامه درسی باید با دقت لازم و تمرکز بالا نوشته شود. اغلب معلمان برای نوشتن این برنامه ریزی در سال های اول تحصیل خود کمی با مشکل روبرو میشوند که مطمئنا دانلود طرح درس به خوبی به آنها کمک میکند.

حال چند سؤال به ذهن ما میرسد. این طرح از کجا آمده است؟ چند سال است که در کشور اجرا میشود؟ مزایای آن چیست و ده ها سؤال دیگر. به تمامی این سؤالات در ادامه همین مقاله پاسخ داده میشود پس بدون هیچ نگرانی با ما همراه باشید تا پاسخ تمامی این سؤالات مهم را پیدا کنید.

در ادامه همین عنوان میخواهیم به این موضوع بپردازیم که آیا طرح درس صرفا برای معلمان و فعالان فرهنگی کاربر دارد؟

کاربرد های برنامه ریزی درسی برای غیر معلمان

به طور کلی هر برنامه آموزشی باید یک برنامه ریزی درسی صحیح و جا افتاده داشته باشد. حال از خودتان بپرسید که آیا آموزش صرفا در مدارس انجام میشود؟ مطمئنا خیر. طرح درس برای افراد مختلفی از جمله افراد پایین نیز مهم و ضروری است:

  • مدرس آموزشگاه ها
  • مدرسان آموزش های مجازی و اینترنتی
  • مدرسان حضوری
  • برگذار کنندگان وبینار های آموزشی
  • برگذار کنندگان آموزش های جمعی
  • برگذار کنندگان آموزشات تلویزیونی
  • معلمان زبان
  • دبیران دروس مختلف
  • و…

برای تمامی این عزیزان برنامه ریزی صحیح، یک مورد الزامی و ضروری است که عملا نمیتوان نسبت به آن بی توجهی کرد. در واقع میتوان طرح درس را مروبط به کل مبحث آموزش دانست. آموزش در مقیاس های کوچک و حتی چند ساعته و آموزش در مقیاس های بزرگ سالانه نیز نیاز به این موضوع دارد. پس این تنها معلمان نیستند که باید با چگونگی طرح درس آشنایی پیدا کنند و آن را از بر باشند. بلکه تمامی مدرسان اعم از فیزیکی، مجازی و… باید تماما با چگونگی نوشتن و نگارش و تدوین برنامه ریزی برای آموزش های خود آشنایی داشته باشند.

تعریف طرح درس ملی ابتدایی

تعریف طرح درس ملی ابتدایی

به گفته سایت های انگلیسی زبانی چون mtsu یکی از مقاطع مهم تحصیلی در کشور ایران، مقطع دبستان است. به هیچ عنوان نمیتوان به این مقطع تحصیلی بی اهمیت بود و با بهانه هایی چون کم اهمیت بودن درس ها نسبت به دیگر پایه ها، از تمرکز روی آن چشم پوشی کرد. طرح درس ابتدایی از جمله فعالیت هایی است که معلمان این مقطع باید انجام دهند و برای انجام آن نیز به خوبی برنامه ریزی کنند تا بتوانند در پایان سال تحصیلی تمامی سرفصل های آموزشی خود را به پایان برسانند.

یکی از مواردی که باعث افزایش اهمیت طرح درس ملی دبستان میشود این است که در این مقطع یک معلم باید تمامی دروس را به دانش آموزان آموزش دهد و بر خلاف مقطع متوسطه معلمان برای هر درس مختلف و متفاوت نیستند. در این برنامه ریزی معلم باید در ابتدا تمامی کتب درسی را برای خود عنوان کند و پس از آن مراحل برنامه ریزی و طرح درس دبستان را به صورت هر درس و کتاب و جداگانه به جلو ببرند. این تداخل درس ها با یکدیگر کمی باعث افزایش سختی این پروسه میشود و میتوان عملا گفت که انجان آن از انجام طرح درس متوسطه امری سخت تر و طاقت فرسا تر است.

معلمان تازه کار

معلمان تازه کار

البته معلمان با تجربه دبستان دیگر نگران این سختی نیستند زیرا سال های متمادی این فعالیت را انجام داده اند و شاید دیگر آن را از بر و حفظ باشند. از همین رو برای آنان نگرانی وجود ندارد اما برای معلمان تازه کار مقطع ابتدایی شرایط کمی سخت تر و متفاوت است. بهتر است این عزیزان برای افزایش کیفیت فعالیت خود در این طرح، از فایل های دانلودی موجود در سطح بازار استفاده کنند. این فایل ها به دلیل وجود مطالب و منابع آماده میتوانند کمک شایانی به نوشتن طرح درس ابتدایی بکنند.

زمانی که یک معلم ابتدایی بخواهد به تنها در سال های ابتدای تحصیل خود این برنامه ریزی درسی را انجام دهد احتمالا با مشکلاتی روبرو میشود. مهم ترین این مشکلات بحث استرس وارده به اوست. اگر معلم بابت نوشتن این برنامه ریزی استرسی داشته باشد در آینده و در کلاس درس نیز همواره استرس بر روی کیفیت آموزش وی تأثیر دارد و در نهایت باعث کاهش بازخورد تحصیلی میشود. پس بهتر است تا جای ممکن از یک فایل دانلودی استفاده کنند یا حداقل از تجربه دیگر همکاران با سابقه کمک بگیرند.

طرح درس روزانه

 طرح درس روزانه

همانطور که از نام و عنوان این قسمت مشخص است، این برنامه ریزی درسی به صورت روزانه انجام میشود. برخی از افراد تصور میکنند که برای یک آموزش به صورت روزانه نیازی به طرح درس روزانه نیست و میتوان آن را بدون برنامه ریزی به جلو برد و انجام داد اما باید گفت که این تصوری کاملا غلط و اشتباه است که باید در ذهن این عزیزان اصلاح شود.

اگر در کلاس درس های یک روزه زیادی شرکت کرده باشید، به خوبی متوجه خواهید شد که حتی یک کلاس چند ساعته نیز با یک برنامه ریزی غلط میتواند به یک فاجعه تبدیل شود و تمامی مخطبان خود را آزار دهد. از همین رو طرح درس روزانه نیز اهمیت دارد و نباید آن را نادیده گرفت. شاید این اهمیت به اندازه اهمیت انواع ماهانه و سالانه آن نباشد. اما در هر حال ارزش کمی ندارد.

یک کلاس آموزشی روزانه در مدرسه با یک برنامه ریزی کارآمد میتواند باعث افزایش بازخورد و بازده زمان صرف شده شود. اگر تا به حال برای کلاس های یک روزه خود طرح درسی را آماده نکرده اید از فایل های آماده موجود در آرشیو ما استفاده کنید.

طرح درس ماهانه

طرح درس ماهانه به دفعات توسط آموزگاران مورد استفاده قرار میگیرد. این طرح درس برای یک کلاس درسی یا یک درس یا دروس مختلف در ۳۰ روز انجام میشود. البته این موضوع را باید بدانید که منظور از این ۳۰ روز، ۳۰ روز کلاس نیست. بلکه منظور ۳۰ روز کامل است که در بین آن تعطیلی های مختلفی از جمله روز های پنجشنبه و جمعه و علاوه بر آن تعطیلی های رسمی دیگر هم قرار دارد که طراح درس باید به خوبی به این موارد اهمیت دهد و آن ها را مد نظر خود قرار دهد.

برنامه ریزی درسی برای یک ماه اغلب توسط معلمان دبستان و متوسطه انجام میشود. البته بسیار اند دوره های ماهانه ای که در مراکزی چون فنی و حرفه، آموزشگاه های مجازی و غیره برگذار میشوند و مطمئنا در این آموزش ها نیز برنامه ریزی ها به صورت یک ماهه یا ۳۰ روزه انجام میپذیرد. در هر حال باید واقف بود که طرح درس یک ماهه باید به دست یک فرد با تجربه نوشته و نگاشته شود. در مورد چگونه نوشتن یک طرح کامل در ادامه مقاله توضیحاتی را ارئه میکنیم اما مطمئنا بهتر است تا برای نوشتن یک طرح صحیح و کامل از تجربه یک معلم با سابقه در کنار خود استفاده کنید و یا حداقل از فایل های موجود در سطح وب فارسی استفاده کنید. از جمله سایت های ارائه دهنده نمونه های این فایل ها، سایت ماست که در قسمت دانلود (لینک در ابتدای صفحه) میتوانید به قسمت مورد نظر رجوع کرده و فایل های مورد نیاز خود را دانلود کنید.

این فایل ها همگی دارای دسته بندی مختلفی هستند و علاوه بر آن تماما دارای مشخصاتی هستند که با مطالعه آن میتوانید بهترین طرح درس ماهانه، سالانه یا روزانه خود را از میان آن انتخاب کنید.

طرح درس سالانه

طرح سالانه

مهم ترین نوع طرح درس، نوع سالانه آن است. در این برنامه ریزی که اغلب توسط معلمان و به ندرت به دست دیگر افراد انجام میشود، فرد به خوبی باید بتواند یک سال تحصیلی مقابل خود را پیش بینی کند و برای آن برنامه ریزی صحیحی را انجام دهد. این برنامه ریزی از اهمیت بسیار بالاتری نسبت به انواع ماهانه و روزانه خود برخوردار است و در آن باید تمامی توجه و تمرکز نویسنده بر روی طرح درس باشد. یک معلم برای نوشتن طرح درس سالانه مطمئنا نیاز به تجربه یا کمک یک همکار با تجربه دارد و اغلب استرس معلمان تازه کار نیز مربوط به این قسمت از کار آنهاست. البته این عزیزان حق دارند در نظام تحصیلی ایران استرس داشته باشند. چرا؟

در نظام تحصیلی کشور ما مشکلات ناگهانی بسیار زیادی اتفاق می افتد که در نهایت باعث میشود تا مدارس به صورت ناگهانی در بازه های زمانی طولانی تعطیل شوند. این تعطیلی های ناگهانی باعث میشود تا معلمان نتوانند به طور کامل به برنامه ریزی خود برسند و آن را به اتمام برسانند. از همین رو این عزیزان ممکن است در نوشتن طرح درس سالانه با مشکلاتی روبرو شوند و این باعث افزایش استرس آنان شود.

چگونه طرح درس سالانه بنویسیم؟

چگونه طرح درس سالانه بنویسیم؟

۱_ حال به قسمت مهم این مقاله رسیدیم؛ نوشتن طرح درس سالانه!!

  • چگونه طرح درس بنویسیم؟
  • چگونه برای کلاس درسی خود برنامه ریزی داشته باشیم؟
  • طرح درس نوشتن به چه صورت است؟

اینها و ده ها سؤال مشابه از جمله صحبت هایی است که همواره در بین معلمان عزیز رد و بدل میشود. در این قسمت قصد داریم تا تمامی مراحل نوشتن یک طرح درس را برای شما توضیح دهیم اما نکته مهم در این قسمت این است که اگر واقعا میخواهید در نوشتن این برنامه ریز فعالیت مناسب و با کیفیتی را داشته باشید باید از نمونه واقعی استفاده کنید و به بهترین شکل ممکن آن را انجام دهید. نمونه های واقعی طرح درس را میتوانید از فایل های دانلود ما دانلود کنید و طبق آن به نگارش و تدوین یک نمونه با کیفیت عالی بپردازید.

مراحل نوشتن برنامه ریزی درسی

آموزش به دانش آموزان

قدم اول نوشتن طرح درس، تعیین و تبیین مشخصات کلی است. منظور از این مشخصات چنین مواردی است:

  •  نام درس
  • موضوع درس
  • مدت جلسهأ
  • شماره طرح درس
  • نام مدرسه
  • تعداد دانش آموزان
  • کلاس و دوره تحصیلی
  • نام معلم
  • تاریخ

تمامی این موارد باید در ابتدا نوشته شوند و تا پس از آن بتوان به سراغ قدم دوم رفت.

۲_ قدم دوم، قسمت بسیار مهم تعیین اهداف است. این اهداف به ۳ قسمت:

  • اهداف کلی
  • اهداف رفتاری
  • اهداف جزیی

تقسیم میشوند که هد کدام باید در قسمت روبروی خود اهدافی را داشته باشند. هدف کلی هدفی است که معلم و مدرس انتظار دارد تا پس از اتمام دروس دانش آموزان و کل مجموعه واحد به آن رسیده باشند. هدف های جزیی اهدافی هستند که باعث میشوند اهداف کلی محقق شوند. به طور مثال اینکه دانش آموزان

  • جمع و تفریق
  • جدول ضرب
  • تقسیم

را بیاموزند، چند هدف جزیی اند که از بهم پیوستن آنها، یک هدف کلی محقق میشود.

۳_ پس از تعیین اهداف نوبت به قدم سوم میرسد،قدم سوم در اصل انتخاب امکانات است که در طرح درس اهمیت بالایی دارد. این وسایل میتواند نسبت به اهداف نوشته شده در بالا تعیین شود اما باید به شدت بر روی این موضوع دقت کرد که چه مقدار از این امکانات در مدرسه یا کلاس موجود است و یا نهایتا مدرسه توانایی تهیه کردن آنها را دارد؟ این امکانات باید به خوبی انتخاب شوند و با اهداف تعیین شده مطابقت داشته باشند.

۴_ قدم چهارم در نوشتن طرح درس، انتخاب روش های مناسب تدریس است. در این قسمت معلم با توجه به امکانات انتخاب شده، با توجه به توانایی های موجود و دیگر موضوعات روش های تدریس خود را انتخاب میکند در این بخش توانایی های موجود معلم بحث مهمی است و وی باید حتما به اندازه توانایی های فعلی خود یا آینده برای خود تصمیم گیری کند.

۵_ قدم پنجم در طرح درس، برنامه ریزی برای قبل از شروع تدریس است. در این قسمت معلم زمانی را در طرح درس طراحی شده به مشاهده تکالیف یا دیگر موضوعات موجود در کلاس خود اختصاص میدهد.

۶_ معلم باید همواره دانش آموزان را ارزیابی کند و در اصل در این قدم، معلم زمانی را به ارزیابی مداوم دانش آموزان خود اختصاص میدهد تا بتواند همواره وضعیت تحصیلی آن را زیر نظر داشته باشد.

طرح موفق درس

۷_ قدم هفتم طرح درس، آماده سازی یا مقدمه است. در این قدم معلم یک برنامه ریزی برای ایراد مقدمه قبل از شروع درس را آماده میکند. مطمئنا هر درس برای تفهیم بهتر در ذهن دانش آموزان نیاز به یک پیش مقدمه و مقدمه روان دارد که معلم در قدم هفتم برای این مقدمه برنامه ریزی میکند.

۸_ قسمت اصلی طرخ درس، قدم هشتم است که در آن معلم باید درس خود را به دانش آموزان ارائه دهد. در این قسمت با توجه به تمامی قدم های قبلی، درس باید نسبت به ویژگی های آن و با نظم و ترتیب ارائه شود.

۹_قسمت ۹ طرح درس، انجام فعالیهای مکمل است به طور مثال این فعالیت ها میتوانند مواردی چون:

  • آزمایش های علمی
  • جمع بندی درس
  • مشق شب
  • تمرین کلاس

و… باشند.

۱۰ _ در قسمت آخر انجام یک طرح درس، مدرس باید از فعالیت های انجام شده خود بازخورد موجود را مشاهده کند و به خوبی آن را ارزشیابی کند. فعالیت ارزشیابی میتواند با:

  • ثبت مشکلات دانش آموزان
  • مشاهده دفاتر مشق
  •  و…

انجام شود.

طرح درس ملی متوسطه اول

طرح درس ملی متوسطه اول

طرح درس متوسطه اول نسبت به همین طرح در دبستان کار آسان تری است. در مدارس دبستان معلمان مجبور بودند تا برای هر کدام از دروس خود، طرح درسی جداگانه را بنویسند. به طور مثال:

  • طرح درس علوم
  • ریاضی
  • قرآن
  • دینی
  • احتماعی
  • جغرافیات
  • و…

که هرکدام باید به صورت جداگانه و همه توسط یک معلم تدوین شوند اما در طرح درس متوسطه اول شرایط به این صورت نیست. در این سال ها به طور مثال دبیر درس ریاضی یک بار برای درس خود طرح درس را تنظیم میکند و میتواند همین طرح را در دیگر پایه ها نیز از همان برنامه درسی استفاده کند و نیازی نباشد تا زمان دوباره ای را برای آن صرف کند.

البته این صرفا یکی از مزیت هایی است که این پایه دارد و نمیتوان گفت که به دلیل وجود چنین مزیتی دیگر تمامی کار ها و فعالیت های موجود در این مقطع تحصیلی راحت و آسان است. بلکه برعکس به این دلیل که دانش آموزان تا به حال با چنین فضایی روبرو نشده بودند، کار معلمان در نوشتن برنامه ریزی و آموزش به آنها واقعا کار سخت و طاقت فرسایی است. درس دادن و آموزش تحصیلی به دانش آموزان این پایه واقعا کار سختی است. این دانش آموزان در این مقطع به سختی خود را این شرایط جدید وفق میدهند و تا زمان تلفیق آنها با این شرایط، این معلمان هستند که باید سختی هایی را به جان بخرند.

چطور به دانش آموزان متوسطه اول درس بدهیم ؟

برای آموزش به دانش آموزان متوسطه اول باید اول از همه صبر خود را افزایش دهید. ورود این دانش آموزان به یک فضای جدید میتواند با تغیرات رفتاری وسیعی از سمت آنان روبرو باشد که مطمئنا این وضعیت باعث افزایش نارضایتی معلمان از رفتار آنان میشود.

معلم دوره متوسطه اول باید به خوبی خود را با این شرایط وفق دهد. البته این بدان منظور نیست که واقعا شرایط سختی منتظر این عزیزان است، در هر حال در طول سال هزاران معلم در حال تدریس به این دانش آموزان هستند. معلمان پایه متوسطه اول، باید پس از اینکه بر روی مهارت صبر خود کار کردند و آن را افزایش دادند، بتوانند به خوبی بر روی افزایش مهارت های ارتباطی با دانش آموزان خود کار کنند. اگر این معلمان بخواهند جواب بد رفتاری این دانش آموزان را با تنبیه و دیگر رفتار های معمول در گذشته بدهند بدون شک رابطه میان دانش آموز و معلم خدشه دار میشود که این موضوع باعث ایجاد مشکلات بسیار زیادی میشود.

معلمان پایه متوسطه اول باید به شدت بر روی روابط خود با دانش آموزان تمرکز داشته باشند و به هیچ عنوان نگذارند تا این روابط به تیرگی و سیاهی کشیده شود. علاوه بر این روابط، موضوع دیگر بحث طرح درس متوسطه اول است. معلمان همواره به این قسمت از فعالیت خود اهمیت بسیاری میدهند تا بتوانند درس های این پایه که نسبت به سال های قبل تحصیل دانش آموزان کنونیِشان افزایش داشته است را به خوبی برنامه ریزی و تقسیم بندی کنند و در انتهای سال تحصیلی تمامی آن ها را به انتها برسانند.

میدانید که این درس ها از اهمیت بالایی برخوردار است و نمیتوان آن ها را در مدت کوتاهی به دانش آموزان آموخت و یا در حالت بدتر قسمتی از آن را به دانش آموزان آموزش نداد. از همین رو معلم پایه متوسطه اول باید به خوبی فعالیت طرح درس را انجام بدهد و در آن در صورت نیاز از کمک دیگر معلمان یا فایل های دانلودی آماده استفاده کند.

طرح درس ملی متوسطه دوم

طرح درس ملی متوسطه دوم شاید کمی سخت تر از سال های متوسطه اول باشد. دلیل آن افزایش سطح علمی دروس در این سال هاست. درس های این مقطع تحصیلی واقعا سخت تر از سال های قبل است و دانش آموزان در این سن ممکن است با پاره ای از رفتارتی که از خود نشان میدهند باعث شوند تا تدریس در این پایه سخت تر شود.

معلمان برای تدوین طرح درس متوسطه دوم باید به این نکات و تضاد هایی که ممکن است با رفتارات دانش آموزان داشته باشند توجه کنند و نسبت به آنها طرح خود را بنویسیند. استفاده از تجربه یک معلم با سابقه در تدریس متوسطه دوم مطئمنا میتواند باعث شود تا این طرح با کیفیت بهتری نگاشته شود و بتوان از آن به صورت واقعا عالی استفاده کرد. البته این تجربیات را میتوان در در فایل های دانلود طرح درس متوسطه دوم نیز پیدا کرد و از آن استفاده کرد.

دانش آموزان متوسطه دوم چه ویژگی هایی دارند ؟

دانش آموزان متوسطه دوم چه ویژگی هایی دارند ؟

اما دانش آموزان پایه متوسطه دوم چه ویژگی هایی دارند که باعث میشود تعامل و تدریس برای آنان کمی سخت تر از دیگر پایه ها و مقاطع تحصیلی شود؟ این دانش آموزان در سن رسیدن به بلوغ هستند و دقیقا در این سن، اوج غرور خود را تجربه میکنند. این غرور باعث میشود تا کمی در ایجاد روابط با معلمان و حتی با دوستان و همکلاسی های خود به مشکل بخورند و نتوانند آن طور که باید به مسائل درسی خود رسیدگی کنند. یک معلم وظیفه شناس به خوبی ویژگی ها رفتاری دانش آموزان متوسطه دوم را میداند و با عکس العمل های صحیح، به آنها در موارد اخلاقی و درسی کمک میکند.

طرح درس روزانه

نوشتن طرح درس روزانه شاید در نگاه اول موضوع بسیار آسان و ساده ای باشد اما در عمل کمی متفاوت است و ممکن است باعث شود تا معلمان و نگارنده های آن کمی با مشکل روبرو شوند. البته این نوع طرح درس را نمیتوان زیاد سخت خواند اما در هر حال نوشتن آن قوائدی دارد که ممکن است برای اولین بار کمی سخت به نظر بیاید.

در فایل های آماده و دانلودی شاید بتوانید با روش نوشتن این طرح درس روزانه آشنا شوید و دیگر نیاز به سؤال از همکاران گرامی خود نداشته باشید. این نوع برنامه ریزی بر خلاف نام آن که به سادگی سوق دارد دارای چندی از قوائد دستورات خاص است.

چطور برای تدریس روزانه خود برنامه ریزی داشته باشیم ؟

برنامه ریزی را میتوان مهم ترین قسمت برای تدریس یک درس دانست و یکی از مهم ترین فعالیت های یک مدرس، بحث برنامه ریزی برای تدریس است. برای داشتن برنامه ریزی در طول سال تحصیلی میتوانید در ابتدایی ترین حالت از طرح درس و نوشتن آن استفاده کنید. اگر تا به حال با این واژه غریبه بوده اید جزییات لازم در مورد آن را نمیدانید میتوانید از نمونه های آن را دانلود کنید و در برنامه کاری خود از آن کمک بگیرید. اگر علاقه ای به بارگیری فایل ندارید بهترین پیشنهاد استفاده از تجربه همکاران است.

سعی کنید از همکاران با تجربه ای کمک بگیرید که در زمینه تحصیلی شما تجربه کافی را داشته باشند.

نمونه طرح درس

نمونه طرح درس

نمونه طرح هایی که در سایت اصفهان ایدو موجود است به خوبی جوابگوی نیازات شما است و شما عزیزان میتوانید با استفاده از آنها به جواب بسیاری از سؤالات خود برسید. این نمونه طرح درس ها که بر اساس برنامه درس عملی نگاشته شده اند اغلب برای مدرسانی مفید است که در نظام تحصیلی ایران مشغول به تحصیل هستند و نیاز دارند با مطالعه این فایل ها با روند چگونگی نگاشتن و تدوین آشنا شوند.

البته این فایل ها صرفا بر اساس این موضوع جمع آوری نشده اند و مزایای دیگر نیز برای مطالعه کنندگان آن وجود دارد. به طور مثال معلمانی که این طرح ها را مطالعه میکنند به خوبی متوجه میشوند که دیگر همکاران با تجربه آنها چطور درس های پایه مورد نظر خود را تقسیم بندی و برنامه ریزی میکرده اند و حتی میتوانند به صورت کاملا نزدیک به آن برنامه ریزی خود را طرح ریزی کنند. از همین رو معلمان هر ساله به دنبال دانلود طرح درس هستند تا با مشاهده و مروری بر انواع آن کیفیت کار خود را بالا ببرند.

نوشتن طرح ها بر اساس طرح ملی چه اهمیتی دارد ؟

معلمان در طرح

واقعا پشت چنین طرحی چه اهمیتی وجود دارد؟ چرا تا به این حد برای نوشتن آن زمان و انرژی صرف میشود و بر روی آن تمرکز میکنند؟ نوشتن این طرح به این دلیل اهمیت بالایی دارد که در صورت وجود هر گونه اخلال و کم توجهی در آن، احتمالا کل نظام تحصیلی یک کلاس یا یک درس خاص در مدرسه بهم میریزد

به طور مثال اشتباه در طرح درس ریاضی توسط بیر ریاضی یک مدرسه متوسطه باعث میشود تا تمامی دانش آموزانی این مدرسه با درس ریاضی خود به مشکل بخورند و نتوانند درس چنین مهمی را به خوبی درک کنند. همین قضیه در دبستان برای تمامی دروس صادق است و چون دروس تماما توسط یک نفر تدریس میشود میتوان گفت تمامی اعضای یک کلاس دچار مشکلات درسی در یک مقطع تحصیلی میشوند.

برنامه درس ملی

برنامه طرح درس ملی از سال ۱۳۷۹ در کشور ایران به اجرا در آمد. تا قبل از اینکه این برنامه در مدارس ایران اجرا شود، مشکلات زیادی برای دانش آموزان و معلمان در زمان های تدریس وجود داشت و به شدت جای خالی چنین برنامه ریزی در مدارس حس میشد اما پس از به اجرا درآمدن آن قسمت بزرگی از این مشکلات حل شدند و قسمت باقی مانده نیز میتواند با تغییر ویرایش جزییات طرح به کلی حل شوند.

این برنامه در تمامی کشور های جهان مورد توجه قرار میگیرد و اصلا به این صورت نیست که در ایران مورد توجه قرار گرفته باشند، این پروژه و پروژه های مشابه اغلب در کشور های توسعه یافته با توج زیادی اجرا میشوند و حتی مدیران و وزرای آموزش و پرورش این کشور ها موفقیت نظام خود را مدیون چنین طرح هایی میدانند.

نمونه طرح درس ملی

طرح درس قابل ویرایش

در قسمت آرشیو دانلود طرح درس در سایت ما میتوانید نمونه های زیادی را مشاهده کنید که مطمئنا استفاده از آنها به شدت برای شما کمک کننده است.

طرح درس ملی  word

طرح های درس ملی موجود در قسمت آرشیو ما با استفاده از فرمت پر استفاده docs و در فایل های word نگاشته شده اند تا معلمان بتوانند از آنها نهایت استفاده را ببرند و در مواقع نیاز آنها را مورد دستخوش تغییرات قرار داده ویرایش کنند.

برنامه درس ملی  word

این فایل ها تماما قابلیت این را دارند که به دست معلمان که آنها را دانلود کرده اند ویرایش شده و خصوصی سازی شوند. به طور کلی برنامه درس ملی با فایل word دقیقا چیزی است که معلمان عزیز برای ارائه طرح درس خود به آن نیاز دارند.

فرم خام طرح درس ملی

علاوه بر برنامه ها و طرح های آماده میتوایند در سایت ما به دانلود فرم خام طرح درس ملی بپردازید. این فرم ها برای راحتی شا نگاشته شده اند و میتوانید در هر قسمت با توجه به توضیحات داده شده طرح درس ملی خود را بنویسید و آن را ارائه کنید.

در این مقاله سعی شد تا به صورت جامع به مباحث پیرامون طرح درس و یا طرح درس ملی پرداخته شود و همینطور سعی کردیم تا نیازات شما در مورد دانلود فایل های مربوطه را پاسخ دهیم. با آرزوی موفقیف فراوان برای شما عزیزان. امیدواریم از این مقاله نهایت استفاده را برده باشید.


درباره ما

وبسایت آموزشی اصفهان ادو چندین سال است که در زمینه نگارش طرح درس به صورت روزانه و سالانه و ملی در تلاش و تکاپوست. شما عزیزان می توانید با مراجعه به سایت ما کاملترین نمونه های طراحی آموزشی را استفاده کرده و در فرایند تدریس خود به کار گیرید.


منبع: وبسایت اصفهان ادو